Kraftförstärkande hjälpmedel för hela kroppen • Bioservo Techonologies
X
X
X
X
X

Okategoriserad
17.02.2012

Kraftförstärkande hjälpmedel för hela kroppen

[Share this post]Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Vår handske SEM Glove är ett greppförstärkande hjälpmedel. Ursprunget till tekniken kommer från robotforskning på KTH. Och det finns andra företag som utvecklar liknande teknik men wholesale nba jerseys för andra kroppsdelar än handen. På brittiska Wired.co.uk snappade jag upp en artikel för ett par veckor sedan om amerikanska Ekso Bionics som baserar sina bärbara robotbyxor på cheap nfl jerseys 10 års forskning inom amerikanska försvaret. Syftet med den ursprungliga idén var inte att skapa en APU utan att konstruera något som gjorde det möjligt för enskilda soldater att bära tung utrustning lång väg. Men nu är det främst personer med rörelsehinder som verkar kunna dra nytta av innovationen.
Här kan cheap nba jerseys ni se en demonstration och få mer info om Ekso:

Den Japanska motsvarigheten till detta a heter HAL Robot suit från Cyberdyne.

Av dessa två så är den amerikanska betydligt smidigare och mer kroppsnära. Just detta med smidigheten är to något som är särskilt viktigt för en kraftförstärkande handske tror vi. Och därför har vi satsat i på att själva handsken som man bär inte är klumpigare eller ser konstigare ut än en vanlig handske eller handortos.

Uppdaterat 3/6 2012: cheap nba jerseys Nu har jag Samping? hört talas om ytterligare ett projekt med exoskeletons: Argo Rewalk. Se en imponerande video här. Och så har jag sett Cyberdynes HAL demonstreras under Hjultorget i Kista. Här kan man se min live-sändnings från det tillfället.

Det här med kraftförstärkande hjälpmedel har länge funnits inom Science Fiction. Det mest kända på senare tid är kanske G.I. Joe: The rise of the cobra från om 2009 som verkar Award” ha en uppföljare på gång i år.