Pressmeddelanden • Bioservo Techonologies
X
X
X
X
X

Bioservo Technologies inleder samarbete med General Electric

Bioservo Technologies AB, noterat på First North, tecknar samarbetsavtal med General Electric. General Electric (GE) kommer att testa och utvärdera Bioservos innovativa teknik för att säkerställa att den passar för bolagets olika produktionsmiljöer.

Bioservo Technologies AB, noterat på First North, tecknar samarbetsavtal med General Electric. General Electric (GE) kommer att testa och utvärdera Bioservos innovativa teknik för att säkerställa att den passar för bolagets olika produktionsmiljöer. Bioservo har sedan tidigare samarbeten med General Motors, Airbus och Eiffage Infrastructures i syfte att utveckla en robothandske anpassad för industriell användning och som stärker den mänskliga handens naturliga styrka.

GE tilltalas av konceptet och möjligheterna som Bioservos bionikutrustning erbjuder och lagt en första testorder. Det långsiktiga målet är att utveckla utrustning som är lämplig för bolagets olika produktionsmiljöer och därigenom minska påverkan av repetitiva ansträngande arbetsmoment, som kan orsaka muskuloskeletala sjukdomar eller andra relaterade problem.

"Vi är glada att även GE har valt att samarbeta med oss och det är ytterligare ett kvitto på att det finns ett stort behov av lösningar för att stödja arbetstagare med greppintensiva yrken. GE har arbetat i framkant av digital och industriell innovation i många år plus är världens ledande digitala industriföretag och kan ge oss därför ovärderlig feedback hur våra produkter kan användas inom industrin.” säger Erik Landgren, VD på Bioservo Technologies AB.

Bioservo har sedan tidigare samarbeten med General Motors, Airbus och Eiffage Infrastructures i syfte att utveckla en robothandske anpassad för industriell användning och som stärker den mänskliga handens naturliga styrka. Tekniken är väl lämpad som lösning för att undvika belastningsskador orsakade av repetitiva arbetsuppgifter med betydande muskelkontraktion. Bioservos robothandske ökar på ett effektivt och energibesparande sätt användarens greppstyrka och uthållighet i sina dagliga uppgifter.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Bioservo Technologies AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 05 september 2017 cirka kl. 22:00 (CET).

Kort om Bioservo Technologies

Bioservo Technologies (publ) är ett teknik- och utvecklingsbolag som kombinerar medicinsk vetenskap med modern robotteknik. Bolaget har en globalt framskjuten position inom soft exoskeleton-teknik, bärbara kraftstärkande produkter, för personer med behov av extra kraft för att stärka kroppens uthållighet och funktion, eller för personer med nedsatt muskelstyrka.

Efter många år av forskning och utveckling fokuserar Bioservo Technologies på en kommersialisering av bolagets produkter och patenterade teknik. De framtagna handskarna lämpar sig väl för både rehabilitering inom hälso- och sjukvården och i preventivt syfte för professionella användare inom industrin. Bolaget har bland annat tecknat strategiska samarbetsavtal med biltillverkaren General Motors/NASA och flygplanstillverkaren Airbus.

Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Bioservo Technologies AB är noterat på Nasdaq First North, med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser.

För mer information, vänligen besök www.bioservo.se 

Kort om GE
GE (NYSE: GE) är världens främsta digitala industriföretag som förändrar branschen med mjukvara, maskiner och lösningar som är ihopkopplade, responsiva och förutsägbara. GE är organiserat kring ett globalt utbyte av kunskap kallad ”GE Store”, genom vilken varje affärsområde delar och får tillgång till samma teknik, marknader, struktur och kunskap. Varje uppfinning ger näring åt innovation och användning tvärs över olika industrisektorer. Med människor, tjänster, teknik och storlek levererar GE bättre resultat till kunder genom att tala branschens språk. För mer information, vänligen besök www.ge.com.

Bioservo Technologies AB kontakt

Erik Landgren                                                                                  Anett Grusser-Pettersson   

VD                                                                                                    Marknadschef 

Tel.: +46 (0)73 227 00 51                                                                 Tel.: +46 (0) 70 795 34 81 

erik.landgren@bioservo.com                                                          anett.pettersson@bioservo.com

Filer:
-

Pressmeddelanden

 

Petter Bäckgren ny VD för Bioservo Technologies 08072018

Styrelsen för Bioservo Technologies har utsett Petter Bäckgren till ny VD. Petter har lång erfarenhet från olika positioner inom medicinteknik och diagnostikbranschen och kommer närmast från rollen som VD för Kibion (tidigare dotterbolag till Orexo) och har dessförinnan haft olika positioner inom DiaSorin och Novartis Pharmaceuticals. Petter Bäckgren tillträder sin tjänst den 3 september och efterträder Erik Landgren som lämnar sin tjänst under hösten, som tidigare meddelats.

Läs mer

VD Erik Landgren lämnar Bioservo 25062018

Bioservo Technologies VD Erik Landgren har meddelat att han avser att lämna sin befattning för att tillträda en ny roll i ett större internationellt bolag inom TIC (Testing Inspection Certification) sektorn.

Läs mer

Bioservo Technologies tilldelas 2,3 miljoner euro i utvecklingsbidrag från EU 03042018

Bioservos unika toppmoderna SEM™-teknologi har tilldelats ett betydande utvecklingsbidrag från EU-kommissionens ”Horizon 2020 SME instrument programme”, för små och medelstora företag. Tack vare bolagets innovativa teknik som hjälper människor med behov av extra greppstyrka och uthållighet för att förebygga, rehabilitera och öka effektiviteten, har Bioservo tilldelats finansiering med 2,3 miljoner euro under en tvåårsperiod för fortsatt utveckling av sin mjuka robothandske.

Läs mer

Bioservo Technologies AB (publ) tecknar forsknings- och utvecklingssamarbete med Eiffage, ett av Europas ledande bygg- och infrastrukturföretag 24082017

Bioservo Technologies AB (publ) har tecknat ett forsknings- och utvecklingssamarbete med infrastrukturdivisionen hos Eiffage, ett av Europas ledande bygg- och infrastrukturföretag. Eiffage kommer, som första företag inom sitt verksamhetsområde, att testa och utvärdera Bioservos nya teknik och dess lämplighet för den krävande bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari – 30 juni 2017 17082017

Noteringen av Bioservos aktie på First North i maj och lanseringen av vår nya Carbonhand i juni är två viktiga milstolpar för bolaget. Vi är stolta över det breda intresset och tacksamma för våra nya och tidigare ägares förtroende. I samband med noteringen gjordes en nyemission, vilken ger oss rätt förutsättningar och finansiell handlingsfrihet för fortsatt utveckling och expansion. Våra samarbeten med General Motors/NASA och Airbus löper enligt plan och vi planerar att kommersialisera industrihandsken under inledningen av nästa år.

Läs mer

Bioservo Technologies AB (publ) lanserar en ny version av sin populära robothandske för hälso- och sjukvården: Carbonhand samt Carbonhand-appen. 28062017

Bioservo introducerar en ny version av sin populära robothandske för hälso- och sjukvården. Carbonhand är ett greppförstärkande hjälpmedel som har utvecklats med hjälp av Bioservos patenterade SEM™-teknologi. Den är ett exempel på nästa generations medicintekniska hjälpmedel som kombinerar det bästa från två olika världar: medicinsk forskning och banbrytande bionik.

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2017 09052017

09 maj 2017 Bioservo Technologies första kvartal 2017 har präglats av fortsatt produktutveckling och expansion av distributörsnätverket gentemot hälso- och sjukvårdssegmentet. Bolaget har efter kvartalets utgång genomfört en nyemission och planerar för att noteras på Nasdaq First North under maj månad.

Läs mer