Pressmeddelanden • Bioservo Techonologies
X
X
X
X
X

Bioservo Technologies AB (publ) lanserar en ny version av sin populära robothandske för hälso- och sjukvården: Carbonhand samt Carbonhand-appen.

Bioservo introducerar en ny version av sin populära robothandske för hälso- och sjukvården. Carbonhand är ett greppförstärkande hjälpmedel som har utvecklats med hjälp av Bioservos patenterade SEM™-teknologi. Den är ett exempel på nästa generations medicintekniska hjälpmedel som kombinerar det bästa från två olika världar: medicinsk forskning och banbrytande bionik.

Bioservo lanserar en förbättrad version av sin Servohandske för hälso- och sjukvården. Den heter Carbonhand och kommer med en kostnadsfri app. Liksom sin föregångare Servohandsken är Carbonhand ett greppförstärkande medicintekniskt hjälpmedel som innehåller Bioservos patenterade SEM™-teknologi. Den är framtagen för personer med nedsatt handfunktion. Carbonhand är ett av nästa generations medicintekniska hjälpmedel som kombinerar det bästa från två olika världar: medicinsk forskning och banbrytande bionik. Den är utformad som en lättanvänd handske som fungerar på ett intuitivt sätt när man har tagit den på sig. Den hjälper användaren att vid behov få mer kraft och uthållighet i greppet. Handsken möjliggör ett normalt rörelsemönster för användare som har nedsatt handfunktion. Den ger också ett pålitligt och stabilt grepp som kan öka tryggheten och säkerheten för användaren, samtidigt som den kan minska risken för till exempel fallolyckor. Utöver allt detta underlättar en förbättrad handfunktion fysiska aktiviteter, vilket kan snabba på återhämtningen efter en sjukdom eller skada.

Carbonhand är resultatet av Bioservos omfattande forskning och utveckling som har intensifierats tack vare feedback från användare, rekommendationer från arbetsterapeuter och fysioterapeuter och deltagande i flera EU-forskningsprojekt, bland annat HandinMind och ironHand. Med Carbonhand får användaren en förbättrad upplevelse – komforten är maximerad och handskdesignen är förbättrad, vilket gör att handsken passar för ännu fler typer av användare. Liksom sin föregångare Servohandsken kan Carbonhand anpassas och finjusteras efter användarens behov och förutsättningar. För att göra det hela så enkelt som möjligt har Bioservo lanserat en ny app som ett medföljande tillbehör till handsken. Carbonhand-appen kan laddas ner för både iPhone och Android-enheter.

”Vi är mycket stolta över denna förbättrade version av vår populära handske, ett resultat av vårt omfattande forskningsarbete parat med ovärderlig användarfeedback. Utöver det är jag glad och förväntansfull nu när vi lanserar Carbonhand-appen som gör det enkelt att skräddarsy handskens funktioner efter individuella behov”, säger Bioservos vd Erik Landgren.

Namnet Carbonhand togs fram som en hyllning till det grundämnet kol. Genom att välja detta namn vill Bioservo framhålla hur företagets teknologi enkelt smälter in och förstärker kroppens funktioner utan att kontrollera kroppen.

Carbonhand finns nu tillgänglig för beställning och Carbonhand-appen kan laddas ner gratis från App Store eller Google Play Store. Carbonhand ersätter den tidigare Servohandsken.

Om Carbonhand:

Den greppförstärkande och användarvänliga Carbonhand-handsken är flexibel som en vanlig handske, samtidigt som den kompenserar för och tillför styrka när användaren behöver ett fastare grepp. Carbonhand består av två delar: en handske som finns i 6 storlekar för både höger- och vänster hand samt en lättburen Carbonhand-enhet. Handsken och enheten är sammankopplade genom en lina som kan levereras i olika längder. Carbonhand-enheten drivs av två uppladdningsbara batterier. Carbonhands totala vikt är ca700 g.

Kort om Bioservo Technologies

Bioservo Technologies (publ) är ett teknik- och utvecklingsbolag som kombinerar medicinsk vetenskap med modern robotteknik. Bolaget har en globalt framskjuten position inom soft exoskeleton-teknik, bärbara kraftstärkande produkter, för personer med behov av extra kraft för att stärka kroppens uthållighet och funktion, eller för personer med nedsatt muskelstyrka.

Efter många år av forskning och utveckling fokuserar Bioservo Technologies på en kommersialisering av bolagets produkter och patenterade teknik. De framtagna handskarna lämpar sig väl för både rehabilitering inom hälso- och sjukvården och i preventivt syfte för professionella användare inom industrin. Bolaget har bland annat tecknat strategiska samarbetsavtal med biltillverkaren General Motors/NASA och flygplanstillverkaren Airbus.

Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Bioservo Technologies är ett svenskt publikt aktiebolag med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm.

För mer information, vänligen besök www.bioservo.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Landgren, VD
Tel: +46 73 227 00 51         
E-post: erik.landgren@bioservo.com

Kontaktperson:

Anett Grusser-Pettersson, Marknadschef
Tel: +46 70 795 34 81         
E-post: anett.pettersson@bioservo.com

Filer:
-

Pressmeddelanden

 

Petter Bäckgren ny VD för Bioservo Technologies 08072018

Styrelsen för Bioservo Technologies har utsett Petter Bäckgren till ny VD. Petter har lång erfarenhet från olika positioner inom medicinteknik och diagnostikbranschen och kommer närmast från rollen som VD för Kibion (tidigare dotterbolag till Orexo) och har dessförinnan haft olika positioner inom DiaSorin och Novartis Pharmaceuticals. Petter Bäckgren tillträder sin tjänst den 3 september och efterträder Erik Landgren som lämnar sin tjänst under hösten, som tidigare meddelats.

Läs mer

VD Erik Landgren lämnar Bioservo 25062018

Bioservo Technologies VD Erik Landgren har meddelat att han avser att lämna sin befattning för att tillträda en ny roll i ett större internationellt bolag inom TIC (Testing Inspection Certification) sektorn.

Läs mer

Bioservo Technologies tilldelas 2,3 miljoner euro i utvecklingsbidrag från EU 03042018

Bioservos unika toppmoderna SEM™-teknologi har tilldelats ett betydande utvecklingsbidrag från EU-kommissionens ”Horizon 2020 SME instrument programme”, för små och medelstora företag. Tack vare bolagets innovativa teknik som hjälper människor med behov av extra greppstyrka och uthållighet för att förebygga, rehabilitera och öka effektiviteten, har Bioservo tilldelats finansiering med 2,3 miljoner euro under en tvåårsperiod för fortsatt utveckling av sin mjuka robothandske.

Läs mer

Bioservo Technologies AB (publ) tecknar forsknings- och utvecklingssamarbete med Eiffage, ett av Europas ledande bygg- och infrastrukturföretag 24082017

Bioservo Technologies AB (publ) har tecknat ett forsknings- och utvecklingssamarbete med infrastrukturdivisionen hos Eiffage, ett av Europas ledande bygg- och infrastrukturföretag. Eiffage kommer, som första företag inom sitt verksamhetsområde, att testa och utvärdera Bioservos nya teknik och dess lämplighet för den krävande bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari – 30 juni 2017 17082017

Noteringen av Bioservos aktie på First North i maj och lanseringen av vår nya Carbonhand i juni är två viktiga milstolpar för bolaget. Vi är stolta över det breda intresset och tacksamma för våra nya och tidigare ägares förtroende. I samband med noteringen gjordes en nyemission, vilken ger oss rätt förutsättningar och finansiell handlingsfrihet för fortsatt utveckling och expansion. Våra samarbeten med General Motors/NASA och Airbus löper enligt plan och vi planerar att kommersialisera industrihandsken under inledningen av nästa år.

Läs mer

Bioservo Technologies AB (publ) lanserar en ny version av sin populära robothandske för hälso- och sjukvården: Carbonhand samt Carbonhand-appen. 28062017

Bioservo introducerar en ny version av sin populära robothandske för hälso- och sjukvården. Carbonhand är ett greppförstärkande hjälpmedel som har utvecklats med hjälp av Bioservos patenterade SEM™-teknologi. Den är ett exempel på nästa generations medicintekniska hjälpmedel som kombinerar det bästa från två olika världar: medicinsk forskning och banbrytande bionik.

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2017 09052017

09 maj 2017 Bioservo Technologies första kvartal 2017 har präglats av fortsatt produktutveckling och expansion av distributörsnätverket gentemot hälso- och sjukvårdssegmentet. Bolaget har efter kvartalets utgång genomfört en nyemission och planerar för att noteras på Nasdaq First North under maj månad.

Läs mer