Bioservo vann första pris i Robotdalen Innovation Award • Bioservo Techonologies
X
X
X
X
X

Okategoriserad
13.02.2012

Bioservo vann första pris i Robotdalen Innovation Award

[Share this post]Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

I torsdags (9/2 2012) blev det klart att Bioservo Technologies, i hård konkurrens med 23 andra bidrag från 12 olika länder, vann första pris i årets ”Robotdalen Innovation award” för sin robothandske SEM™Glove.

Robothandsken är en greppförstärkande handske Bioservo som utvecklats för att tout hjälpa personer med svagt handgrepp att klara sitt arbete och sin vardag bättre. Exempel på aktuella målgrupper är personer med nerv- och muskelsjukdomar, personer som haft en stroke och vissa grupper av reumatiker för att nämna några.

SEM™Glove har utveckats av Kungliga Tekniska Högskolan i samarbete med Karolinska Institutet.

winners Robotdalen Innovation Awards

Vinnarna i Robotdalen Innovation Award 2012. Från vänster Mohammad Reza Ghahremani, Iran, (2a pris); Johan Ingvast, Bioservo Technologies, (1a pris), och qbrobotics från Italien, hi?u (3e pris). Fotograf: Terése Andersson

Om priset Robotdalen Innovation Award

Målet med Robotdalen Innovation Award är att cheap nfl jerseys få in robotlösningar med stark kommersiell potential och hjälpa vinnarna med fortsatt utveckling cheap mlb jerseys för att få ut produkten på marknaden, berättar Lennart Karlsson, internationaliseringsansvarig ????????????????? i Robotdalen.

Brukarna de största vinnarna

SEM™Glove är CE-märkt och klassad enligt den internationella standarden för hjälpmedel (ISO 9999) och handsken har börjat levereras till de första brukarna. Men det finns en hel del kvar att finjustera och optimera i produktionen och företaget är mitt i en kommersialiseringsprocess.

Johan Ingvast är CTO på Bioservo och var på plats i Eskilstuna för att Hagaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh! ta emot priset i torsdags. Johan är en av grundarna i företaget och har varit med och utvecklat handsken sedan starten 2006. ”Vi är otroligt glada och stolta för detta pris. Och vi kommer att använda prispengarna på klokaste möjliga sätt så att det hjälper oss i vår strävan att få ut denna handske till alla de brukare cheap nfl jerseys som idag kämpar med svagt handgrepp av olika anledningar” säger Johan och fortsätter ”Fortfarande är det väldigt Glove många både bland förskrivare wholesale nba jerseys av hjälpmedel och även bland brukare med behov av vår teknologi som inte känner till att denna möjlighet finns. Förutom prispengarna så hjälper ju publiciteten i samband med en sådan här fin utmärkelse att sprida kunskapen om vår innovation. Därmed är brukarna de största vinnarna”.